Papa regelt


Zwangerschapsverlof

Indien jouw partner werkt, heeft zij recht op zwangerschapsverlof. Daarnaast kan zij ook aanspraak maken op bevallingsverlof. Om de periode van zwangerschapsverlof en bevallingsverlof financieel te overbruggen, krijgt zij via haar werkgever een uitkering die in principe net zo hoog is als haar salaris.

Doel van zwangerschapsverlof 

De laatste weken van een zwangerschap zijn voor de vrouw fysiek zwaar. Zij moet extra kilo's met zich meedragen, wat het lopen bemoeilijkt. Het lijkt wellicht vreemd, maar vraag het aan een willekeurige zwangere die op haar laatste eind loopt: zitten is ook zwaar. Hele dagen op een bureaustoel is voor een zwangere in haar laatste maanden moeilijk. De baby in haar buik drukt op haar liezen en bemoeilijkt de doorbloeding. Haar ingewanden nu ingeklemd en het hele zaakje drukt tegen de longen.

Los van de fysieke ongemakken is een zwangere vrouwelijke werknemer mentaal niet meer de oude. De concentratie is gewoon minder. De natuur heeft het zo geregeld dat haar prioriteiten bij zaken verlegd worden. Ze heeft nu andere dingen aan haar hoofd. 

Hoeveel weken zwangerschapsverlof ? 

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof omvatten samen minimaal 16 weken. Binnen die 16 weken dient de bevalling plaats te vinden. Na de bevalling heeft zij altijd recht op minimaal 10 weken bevallingsverlof. Ook al wordt jullie baby later geboren dan verwacht.

Lees meer over bevallingsverlof >

Ingangsdatum zwangerschapsverlof

De datum waarop de zwangerschapsverlof ingaat, is afhankelijk van de gestelde verwachte bevallingsdatum. Vanaf 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum kan verlof opgenomen worden. Er moet in ieder geval 4 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum het zwangerschapverlof worden opgenomen. Hoe lang de verlofperiode feitelijk duurt, hangt af van de geboortedatum. Na de bevalling krijg je minimaal 10 weken bevallingsverlof.

Bekijk enkele praktijk voorbeelden over de duur van het zwangerschapsverlof in combinatie met het bevallingsverlof >

Zwangerschapsverlof icm ouderschapsverlof

Als jij ouderschapsverlof hebt opgenomen voor een van jouw kinderen en deze ouderschapsverlofperiode valt samen met het zwangerschapsverlof of bevallings- of adoptieverlof, dan kan je het ouderschapsverlof onderbreken. Jouw werkgever mag dit niet weigeren.

Lees meer over ouderschapsverlof > 

Zwangerschapsverlof en zelfstandig ondernemerschap

Indien jij zelfstandig ondernemer bent en jouw partner helpt jou, dan heeft zij wettelijk recht op een uitkering van minimaal zestien weken. De uitkering in de zogeheten Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) bedraagt dan maximaal het wettelijk minimumloon. 

 

Babynamen top 10


1.   Daan                  1.   Sophie
2.   Tim                     2.   Lieke
3.   Jayden               3.   Julia

De Nederlandse babynamen top 10 >

Zwanger rakenzwangerbevallenbabypapa regelt